Žejšková: Kandidaturu na starostku beru jako velkou výzvu a odpovědnost

4. 9. 2022

V Boskovicích se podařilo domluvit spolupráci na půdorysu SPOLU – byla domluva jednoduchá? Jak jste k ní dospěli?

Koalici SPOLU jsme v Boskovicích postavili na tom, že nám velmi dobře funguje spolupráce našich tří stran ve vedení města. A také jsme se inspirovali loňskými sněmovními volbami. Když následně přišla nabídka koaličních partnerů, abych kandidátku do komunálních voleb vedla, chvíli jsem ji zvažovala, zejména z osobních důvodů a obav. Každopádně je to pro mě velká výzva, tuto nabídku vnímám jako důvěru koaličních partnerů, jako ocenění dosavadní spolupráce.

Aktuálně působíte jako místostarostka – co se Vám v uplynulém období podařilo v Boskovicích zlepšit?

Jako mistostarostka v Boskovicích mám na starosti zejména sport, volný čas, školství a rodinnou politiku. V těchto oblastech pracuji zejména na dlouhodobě komplikovaném projektu sportovní haly ve městě. Podařilo se zřídit přípravnou třídu na základní škole a najít možnost rozšíření kapacity mateřské školy. Přibylo nové moderní dětské hřiště a zvládli jsme také v krátkém čase zavést dětskou skupinu pro ukrajinské uprchlíky.

Letos kandidujete na starostku – jaké jsou vaše cíle pro následující volební období?

V následujícím období nás na jeho počátku čekají nelehké časy ve vztahu k energetické krizi, a proto bude prvním úkolem nejspíše řešení energetiky města ve vztahu k udržení potřebných městských provozů. Významnou částí práce bude pak vyřešení dlouhodobých záležitostí, kterými jsou již zmíněná sportovní hala, zlepšení dopravní situace, nalezení kvalitního partnera pro provoz nemocnice (primárně převodem pod kraj). Celkově budeme usilovat o to, aby Boskovice byly nadále tak kvalitním místem pro život, jako jsou nyní, s tím, že snad konkrétními kroky přispějeme k jeho dalšímu rozvoji. 

Jak se vám daří skloubit práci a rodinu? 

Práci a rodinu jsem zvyklá kloubit už od narození syna (před 12 lety), a tak v tom nadále snad přiměřeně úspěšně pokračuji. Ale to není nic převratného, zná to každá rodina a každá pracující žena. :-)

Michaela Žejšková

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Boskovicích dne 4. září 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme