9. 1. 2024

Uplynulý rok byl v Leetovicích rokem absolutně rekordním v investovaných penězích. Největší investicí je kompletní oprava ZUŠ za více než 65 milionů korun. Předpokládám, že v únoru uspořádáme Den oteřených dvěří a představíme školu veřejnosti. Další akcí za cca 30 milionů je rekonstrukce náměstí. Doufám, že občané plně docení jeho krásu na jaře, kdy se zazelenají nové stromy a náměstí bude i s vodotryskem a ostatními doplňky kompletní. Co mne nehorázně mrzí, je chování některých bezohledných lidí, kteří nejsou schopni ujít ani 20 metrů a bezohledně přejíždějí nové zelené plochy vedle prodejny tabáku. Toto nebudeme tolerovat. 

Další investiční akcí je zasíťování pozemků na výstavbu rodinných domů na Komenského za cca 21 milionů korun. Mezi dokončené patří točna a příjezd na Chlum, komunikace v Podolí, komunikace v Třebětíně a cyklotrasa Meziříčko - Skrchov. Byla opět využita dotace na více jak 400 světel veřejného osvětlení a nové hasičské auto. To vše za cca 30 milionů korun. Je tu ale i celá řada drobností - například chodníky před poštou a před ZUŠ. I když je to jen provizorní řešení do doby celkové rekonstrukce, tak jejich stav byl už neúnosný. 

Na závěr roku nás zastihla velmi příjemná zpráva, že jsme obdrželi dotaci 18,7 milionů korun na cyklostezku Písečná, která se začne budovat v roce 2024. 

V uplynulém roce jsme taky v Letovicích pořádali přelomovou událost, Festival plný chutí, ve spolupráci s Jihomoravským krajem. Účast byla fenomenální a je konečně vidět, že i v Letovicích umíme uspořádat skvělou akci. Jarmark a rozsvícení stromku zase dokazují, že. naše kulturní středisko dovede uspořádat kvalitní akce, o které mají lidi zájem.

Všechny takové akce ale mohou probíhat zejména díky tomu, že se nám nad míru dobře daří v prodeji pozemků pro výstavbu rodinných domků a pozemků v průmyslové zóně ve vlastnictví města. Všechny tyto peníze používáme na občanskou vybavenost, kteoru jsem tu zmiňoval a slouží tak všem. Zájem ze strany lidí i firem je enormní a je jasným důkazem, že Letovice jsou skvělé místo pro život i podnikání. 

V novém roce přeji mnoho ještě více krásných a silných zážitků.

Petr Novotný, starosta města Letovice

V Letovicích dne 9. ledna 2024

Štítky
Osobnosti: Petr Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme