V Moravském Krumlově se děti radují z obnoveného hřiště

6. 4. 2022

Děti dostaly od města s příchodem jara dárek v podobě kompletně proměněného hřiště. Hřiště na sídlišti „Dolák“ v Moravském Krumlově prošlo obměnou také díky příspěvku Nadace ČEZ.

„Dětská hřiště a sportoviště jsou místem setkávání dětí a prostorem pro jejich dovádění. Proto se v Moravském Krumlově snažíme, abychom měli dostatek dětských hřišť a pravidelně je obnovujeme s přispěním Nadace ČEZ,“ sdělil senátor a starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina, pro kterého je pohyb a sportování dětí velmi důležitou oblastí jejich rozvoje.

Na hřišti vlivem času a povětrnostních podmínek potřebovaly herní prvky výměnu za nové. Nově osazené prvky jsou určeny pro děti od dvou do patnácti let. Radost z pohybu si tak užijí na dvouřetězové sestavě, řetězové trojhoupačce s hnízdem, na kolotoči, houpadlu, vahadlové houpačce i na pružinové houpadlu. Nechybí tabule na kreslení a také oblíbené pískoviště.

„Rekonstrukce proběhla v zimních měsících a kromě dodavatele herních prvků se na obnově podílely i Služby města, které měly na starosti zemní práce. V posledních několika letech jde o druhou obnovu stávajícího hřiště a dále vzniklo sedm nových. Aktuálně se další nové připravuje v Polánce“, doplnil ZdeněkJuránek, místostarosta města.

Celkové náklady na obměnu hřiště vyšly na 600 000 tisíc korun, příspěvek Nadace ČEZ činil 350 000 Kč. Zbývající částku financoval Moravský Krumlov ze svého rozpočtu.

„Jsem ráda, že můžeme ve spolupráci se zástupci měst a obcí otevírat další nová hřiště a rozšiřovat tak možnost pohybu na čerstvém vzduchu pro všechny generace. Přeji všem mnoho hezky prožitých chvil v těchto prostorách,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Redakce Mkrumlovsko.cz

V Moravském Krumlově dne 5. dubna 2022

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme