Pekelná sešlost na zámku v Krumlově. Město projeli Mikuláš a andělé na voze

7. 12. 2021

O tom, že zámek v Moravském Krulově je čertovsky dobré místo, vědí své místní i přespolní pekelníci. V neděli odpoledne si tam dali dostaveníčko.

"Mikuláš, andělé i čerti navštívili druhou adventní neděli Slovanskou epopej. Překvapili tak skupinu padesáti francouzských novinářů, kteří se právě chystali na prohlídku expozice.

Družina v čele s Mikulášem pozdravila také starostu Moravského Krumlova Tomáše Třetinu i Johna Muchu, kteří novinářům představovali Epopej a také zámek. Poté se nebeské i pekelné bytosti odebraly na nádvoří zámku, aby se připravily na projížďku městem. Na jeden vůz tažený koňmi nasedli čerti a na druhý Mikuláš s anděly. Krátce po čtvrté hodině za zvuků zvonků, hudby a občasného čertovského zahudrování vyjely vozy zámeckou branou. V ulicích na ně už čekaly děti… „Francouzským novinářům i Johnu Muchovi se Mikuláš, andělé i čerti líbili. Domů budou odjíždět se zážitky z prohlídky Epopeje, ale i s fotografiemi našeho Mikuláše a jeho družiny,“ řekl starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.
Každoročně se na moravskokrumlovském zámku koná velké setkání Mikuláše, andělů i čertů s dětmi. Andělský kostým na sebe obléká i starosta města a senátor Tomáš Třetina.
Kvůli epidemii covid-19 však letos Moravský Krumlov přistoupil k jiné formě. Mikuláš se svojí družinou v nedělní podvečer projel na vozech taženými koňmi moravskokrumlovské ulice. Tuto podívanou si nenechaly děti se svými rodiči ujít. Po návratu domů na některé čekala jistě nadílka za oknem.

Znojemský Deník

6. prosince 2021

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme