Kacer: Dění kolem GP Brno je hrou na černého Petra

23. 6. 2015

I přes to, že na účtu Jihomoravského kraje leží 30 miliónů z MŠMT a kraj deklaruje připravenost finanční pomoci dalšími 20 milióny, k samotné dohodě se stěžejními partnery motocyklové Velké ceny, tedy promotorem Dornou a brněnským Automotodromem, nedošlo. Proto Rada města Brna rozhodla podpořit Velkou cenu ČR 50 milióny. O návrhu jednalo včera zastupitelstvo.

Problémem je, že není vůbec jisté, zda se Velká cena i přes případnou finanční podporu města v Brně nepojede naposledy. Proslýchá se totiž, že licence na další období – od roku 2016 – je již prodaná do Rakouska. To má být navíc smluvně stvrzeno s promotérem. Zdá se tedy, že Velká cena silničních motocyklů a děj kolem ní může být hrou, komu zůstane černý Petr,“ domnívá se Jaroslav Kacer, předseda regionální organizace TOP 09 Brno a opoziční zastupitel. 

Velká cena silničních motocyklů k městu Brnu a k regionu podle TOP 09 patří. Podporuje její konání na delší období než jen na letošní rok. Přišla proto s řešením, jak transparentně docílit dlouhodobého a udržitelného konání Velké ceny. Jaroslav Kacer vyzval všechny dotčené subjekty v této krizové situaci k součinnosti a k zanechání řevnivosti. „Je-li cílem poskytnout finanční prostředky pouze na tento – poslední – rok, je korektní to říci předem. TOP 09 by se na takovém scénáři nerada podílela,“ konstatoval Kacer. 

Zdroj: Právo, 23.6.2015, str. 11

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme