Brněnským předsedou TOP 09 zůstává Jaroslav Kacer

14. 5. 2015

Předsedou brněnské TOP 09 zůstává Jaroslav Kacer, rozhodli ve čtvrtek členové strany na regionálním sněmu v Brně. Kacer neměl protikandidáta. Volilo ho 55 z 61 přítomných. Místopředsedkyní zůstala Věra Soukalová, novým místopředsedou je židenický místostarosta Petr Kunc.

Kacer kandidoval jako jediný. "Předsedou brněnské TOP 09 jsem byl čtyři roky a nyní jsem zvolený na další dva roky," řekl Kacer ČTK. Členové mu vyjádřili podporu i přesto, že TOP 09 v loňských komunálních volbách s Kacerem jako lídrem ztratila pět mandátů. V předešlém volebním období měla na magistrátu devět zastupitelů z celkových 55, nyní má čtyři. TOP 09 má v Brně asi 220 členů.

Kacer si stanovil jako nový úkol navrátit důvěru občanů v politiku. "Jsem sportovně založený, a pokud chci vyhrávat, musím umět i prohrát. Vše zlé je k něčemu dobré a před námi je nová výzva," řekl ČTK Kacer.

Ztrátu mandátů bere jako ponaučení. "Někdy narážím hlavou do zdi, ale jsem rád, když i po takových situacích najdu nějakou cestu. Rozhodně chceme zlepšit komunikaci a působení na venek. Čeká nás velká práce," uvedl Kacer.

Do strany hodlá dostat nové lidi. "Chci vylepšit pozici TOP 09 v Brně a také ji otevřít novým lidem a nestraníkům. V současné situaci lidé nechtějí vstupovat do politických stran, ale po nějakém čase se mohou rozhodnout a stát se našimi členy," dodal Kacer.

ČTK

zdroj: brnenskydenik.cz, 14.5.2015

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme