Děti se radují z nové školní zahrady

11. 6. 2021

Už několik týdnů mohou děti z Mateřské školy Husova skotačit, běhat a hrát si na nové školní zahradě. Kromě nových sportovních prvků tam přibyla také dráha pro koloběžky. Na upravenou zahradu se těšily děti, ale také paní učitelky. Podle nich i vedení města byl potřeba výrazný zásah, aby zahrada odpovídala potřebám a požadavkům provozu školky. Například vybudovaný dřevěný altán s židlemi a lavicemi bude sloužit jako místo pro hraní i při rozmaru počasí. „Školní zahrada už potřebovala nutné zásahy a opravy. Rozhodli jsme se, že našim dětem vybudujeme pěknou zahradu s množstvím sportovních prvků a bezpečným prostorem pro jejich dovádění. Rád bych poděkoval Nadaci ČEZ, která přispěla na sportovní vybavení," sdělil starosta města Moravský Krumlov Tomáš Třetina.

Město se jako zřizovatel mateřské školy pustilo do první etapy rekonstrukce loni na podzim. Nejprve byly zapotřebí terénní úpravy, jako předláždění chodníků, opravy rampy, opěrné zdi a vstupních schodišť. Stávající plocha hřiště získala zajímavý sportovní povrch z gumového granulátu.
Pro sportování dětí je zahrada vybavena házenkářskými brankami, basketbalovými koši, děti si mohou vyzkoušet, jak se hraje volejbal. Právě na toto vybavení byly použity peníze z Nadace ČEZ ve výši 350 000 Kč. „Spolupráce se zástupci Moravského Krumlova je dlouhodobá a na velmi dobré úrovni. Za uplynulých několik let se podařilo společně zrealizovat mnoho projektů, které zvýšily občanskou vybavenost města i zvelebily zdejší prostředí/1 řekla při slavnostním předání Jana Štefánková z Jaderné elektrárny Dukovany, která zastupuje Nadaci ČEZ na jižní Moravě.
Celkové náklady na modernizaci zbrusu nové školní zahrady vyšly město Moravský Krumlov přes dva miliony korun.

Eva Fruhwirthová, Moravskokrumlovské noviny

V Moravském Krumlově dne 10. června 2021

Štítky
Osobnosti: Tomáš Třetina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme