3. 11. 2023

TOP 09 Brno-město má za sebou programovou konferenci. Společně jsme rekapitulovali dosavadní úspěchy TOP 09 v městě Brně, ale debatovali jsme i budoucnost naší strany s ohledem na příští komunální volby. Primárně se chceme zaměřit na témata jako energetika, zdravotnictví, sport, informační technologie, inovace města a školství, ale také na životní prostředí a kulturu.

"Programová konference měla jednoduchý cíl - debatovat o věcech, které jsou v Brně palčivé a diskutovat o dlouhodobých řešeních, které splňují vysoké standardy TOP 09, tedy strany, která má Tradici, Odpovědnost a Prosperitu již ve svém názvu. Témata pro to zvolená jsme vnímali jako zásadní pro občany města Brna, zároveň to jsou témata, ve kterých máme expertizu a odborníky jak v zastupitelstvu, tak i v radě města. Jsem velmi rád, že k cíli jsme dorazili, debata byla plodná a nabídla naší širší členské základně detailnější vhled do toho, co na Brně pro naše občany děláme," komentoval konferenci její hlavní organizátor a místopředseda TOP 09 Brno-město David Slavíček.

programovka

Vize pro sport a IT v Brně představil radní Tomáš Aberl. Hovořil o výstavbě multifunkční haly ARENA BRNO, o stavbě nového fotbalového stadionu na místě současného velodromu na Výstavišti, ale také o chystaném jednotném portálu občana a městské aplikaci.

V oblasti energetiky vystoupil náš energetický expert a předseda představenstva SAKO Brno Pavel Urubek, který hovořil například o chystaném projektu horkovodu z Dukovan, jenž má snížit energetickou závislost města na ruském plynu.

V oblasti zdravotnictví pak Dagmar Seidlová - primářka ARO FN Brno, jenž má zdravotnictví v gesci - hovořila o plánované rekonstrukci Polikliniky Zahradníkova i o záměru města převést Nemocnici Milosrdných bratří do rukou Konventu.

Co se týče inovací města a otázky školství, zde vystoupila zastupitelka a vysokoškolská pedagožka Anna Putnová. Město Brno by se mělo ještě více profilovat jakožto město univerzitní a inovativní, které podporuje mladé talenty a které láká odborníky a firmy z celého světa, aby u nás pracovali a spouštěli své programy.

Za oblast životního prostředí pak vystoupili Natálie Kreislová a Tomáš Bernard.

V Brně dne 18. října 2023

Bc. Šárka Pittnerová

asistentka KM JMK TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme