× Pohněme s tím. Společně!

Vitula: Krajské volby jsou referendem o celostátní politice

10. 9. 2015

Post předsedy krajské organizace TOP 09 obhájil na dnešním volebním sněmu v Brně již po čtvrté židlochovický starosta Jan Vitula. Podpořilo ho 48 delegátů.

Krajské volby jsou vždycky jakýmsi referendem o celostátní politice. Pevně věřím, že si občané konečně uvědomí ten obrovský střet zájmů ministra financí a velkopodnikatele v jedné osobě Andreje Babiše a řeknou v krajích vládní koalici stop,“ uvedl znovuzvolený předseda Jan Vitula. V jihomoravské TOPce je celá řada odborníků, jako starostové odvádíme ve spoustě obcí kvalitní práci, naše činnost je vidět i na magistrátě města Brna. Voličům máme co nabídnout,“ dodává Vitula.

Pro krajskou organizaci TOP 09 bude teď rozhodující sestavení kandidátní listiny, o které by chtěl mít předseda jasno už do konce roku. Krajský výbor pak čeká práce na volebním programu. Jeho klíčovými tématy, kterými chce TOP 09 oslovit voliče, bude především zlepšení dostupnosti práce v problematických oblastech kraje, jeho rozpočtová odpovědnost a transparentnost krajského úřadu.

Jan Vitula získal jednomyslnou podporu delegátů. Místopředsedy se stali Tomáš Třetina, Jindřich Zuziak a Denis Tureček. Nově zvolený předseda se chce také zaměřit na zkvalitnění komunikace v krajské organizaci TOP 09 mezi regiony, rozšíření členské základny a konsolidaci pravicové politiky v kraji.

Jan Vitula působí v politice již od roku 1994. Po odchodu někdejší ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Dany Kuchtové z ministerstva začal spolupracovat s resortem školství, kde se stal vrchním ředitelem sekce zodpovědné za strukturální fondy. Členem TOP 09 je od října 2009.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno. 10.9.2015