Lídrem TOP 09 do krajských voleb bude židlochovický starosta Jan Vitula

23. 11. 2015

Krajský výbor potvrdil návrh na lídra kandidátní listiny do krajských voleb v roce 2016. Bude jím starosta ze Židlochovic a krajský předseda TOP 09 Jan Vitula. O definitivní podobě kandidátky by chtělo mít vedení krajské organizace jasno do konce roku.

V jihomoravské TOPce je celá řada odborníků, jako starostové odvádíme ve spoustě obcí kvalitní práci, naše činnost je vidět i na magistrátě města Brna. Voličům máme co nabídnout,“ uvedl předseda krajské organizace TOP 09 a nově zvolený lídr Jan Vitula. „V tuto chvíli intenzivně pracujeme na kandidátní listině, schválená bude do Velikonoc,“ dodává Vitula.

Po sestavení kandidátní listiny čeká krajský výbor práce na volebním programu. Jeho klíčovými tématy, kterými chce TOP 09 oslovit voliče, bude především zlepšení dostupnosti práce v problematických oblastech kraje, jeho rozpočtová odpovědnost a transparentnost krajského úřadu.

Jan Vitula působí v politice již od roku 1994. Po odchodu někdejší ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Dany Kuchtové z ministerstva začal spolupracovat s resortem školství, kde se stal vrchním ředitelem sekce zodpovědné za strukturální fondy. Členem TOP 09 je od října 2009.

Brno, aktualizováno 15. 2 .2016

Volby: