Jan Vitula potřetí šéfem krajské organizace TOP 09 JMK

13. 9. 2013

Již třetí sněm krajské organizace TOP 09 Jihomoravského kraje jednal v pátek 13.9.2013 v objektu AS Clubu v Brně-Jundrově. Vzácnými hosty sněmu byli 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, jehož vystoupení a zvláště následná diskuse se setkaly s nebývalým zájmem delegátů i hostů sněmu, a Rom Kostřica, lídr jihomoravské kandidátky TOP 09 a STAN, který rovněž pozdravil přítomné, poděkoval za důvěru a požádal o podporu v nadcházející předvolební kampani.

Ve zprávě předsedy i vystoupeních kandidátů na funkce volené sněmem nezazněla jen slova chvály, jak tomu bývalo v minulosti, ale i kritika jednání některých členů strany, kteří mnohdy z osobních zájmů či z důvodu nenaplnění vlastních ambicí podkopávali činnost vedení krajské organizace. Ve svém vystoupení Vitula vyzdvihl i odvahu lídra kandidátky hájit barvy TOP 09 v předvolebním souboji s mimořádně těžkou konkurencí kandidátů ostatních politických stran. V závěru svého vystoupení pak odmítl možné obavy o budoucnost strany: „Musím říci, že jsem fascinován zápalem a entusiasmem, se kterým se celá řada z vás i ostatních zde nepřítomných členů vrhá do řešení našich společných problémů a práce tam, kde je to zrovna potřeba. A ač je často toto nasazení doprovázeno peprným slovníkem a možná poněkud razantnějším vystupováním, je to jedna z věcí, která mi dává naději, že je TOPka na správné cestě. Za to bych vám chtěl opravdu poděkovat a vzkázat do Prahy: ne jméno Karla Schwarzenberga, ale právě tohle nasazení našich členů je tím, co umožní přežití a úspěch TOPky.“

Správnost nastoupené cesty a politiky krajského vedení pak bylo oceněno delegáty sněmu více než 90 % podporou jen mírně obměněného předsednictva krajského výboru, jehož předsedou byl již potřetí zvolen Jan Vitula. Místopředsedy byli zvoleni Jaroslava Schejbalová (RO Břeclav), Vlastimil Kocanda (RO Znojmo) a Jindřich Zuziak (RO Brno-město), dalšími členy krajského předsednictva se stali Jaroslav Kacer (RO Brno-město), Svatopluk Müller (RO Hodonín), Jiří Pliska (RO Vyškov), Josef Procházka (RO Blansko) a Ladislav Šustr ml. (RO Brno-venkov).

Jindřich Zuziak, místopředseda KV
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme