Výzva M. Petrové: Objasněte okolnosti nehody nebo zvažte rezignaci

13. 1. 2021

Vážená paní místostarostko,

týdeník Táborsko dne 6. 1. 2021 ve svém článku informoval o vážné autonehodě, kterou jste způsobila v noci z 21. na 22. prosince u Jordánského mostu. Nejprve jsem neměl v úmyslu se k tomu veřejně vyjadřovat, protože jsem očekával, že budete stejně nucena vše vyjasnit. Vzhledem k tomu, že se tak doposud nestalo a veřejnost již několik dní zcela oprávněně spekuluje o okolnostech dané nehody, vyzývám Vás k jejímu neprodlenému vyjasnění. Nejde jen o sociální sítě, kde jste opakovaně vyzývána v diskusi, ale když se projdete po městě, můžete jako já zaslechnout, jak si o Vaší nehodě a jejích podezřelých okolnostech občané Tábora povídají.

Jak je možné, že jste porušila zákaz vycházení, který v dané době platil v rámci nouzového stavu? Člena mé rodiny policie na silnici zastavovala ve 22:50, proč je venku, přestože se vracel z pracovní cesty. Platí pro Vás nějaká výjimka nebo jste svévolně porušila protiepidemická opatření?

Vzhledem k Vašemu postavení veřejně činné osoby a volené zástupkyně občanů musíte veřejnosti objasnit, odkud a kam jste jela a zda můžete dokázat, že jste v té době neřídila automobil pod vlivem alkoholu. To si totiž většina čtenářů z informace o Vaší nehodě odnesla a všechny okolnosti tomu nasvědčují. Zejména k tomu přispívá fakt, že jste od nehody ujela a oznámit jste jí nechala zpětně svého přítele bez vlastní přítomnosti.

Zda jste porušila zákon opuštěním místa činu, došetří policie. Vzhledem k Vašemu postavení ale není možné čekat s vyjasněním výše uvedených okolností nehody. Jako místostarostka nemůžete mlčet.

Občané města mají nyní pocit, že díky Vaší funkci stojíte nad zákonem, a ptají se, proč oni mají dodržovat zákony a vládní nařízení, když jiní nemusejí. Nepřilévejte olej do ohně dalším mlčením. Dostůjte ideálům skautingu, kterými se ráda zaštiťujete, a postavte se k celé věci čestně, pravdivě a otevřeně. Pokud toho nejste schopna, měla byste zvážit své další setrvání ve funkci místostarostky města Tábora. 

 

Kryštof Kothbauer, člen regionálního výboru TOP 09 Táborsko

Zdroj: Týdeník Táborsko, 13. 1. 2021

Štítky
Osobnosti: Kryštof Kothbauer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme