Víkendové setkání s europoslancem Luďkem Niedermayerem

15. 11. 2016

Dne 11. až 13. listopadu se konalo v hotelu Biograf v městě Písek víkendové setkání s europoslancem Luďkem Niedermayerem. Setkání se účastnilo mnoho mladých zájemců o politiku z různých částí České republiky. Mezi studenty právnických, politologických a jiných vysokých škol se setkání zúčastnila i místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a místostarosta Branšovic a předseda TOP týmu na jižní Moravě Marek Sovka, kteří odstartovali páteční program debatou nad večeří na téma Mladí a zájem o evropskou politiku.

Sobotní program byl zahájen tématem: Práce v EU,EP A EPP Group. Účastníkům otevřel téma europoslanec za TOP09 Luďek Niedermayer a 1.místopředseda Marek Ženíšek. Luděk Niedermayer velmi přívětivým způsobem vysvětlil důležité postavení EU a také přiblížil, práci, kterou pro Českou republiku vykonávají europoslanci v Bruselu. Luďek Niedermayer působil jako profesionál ve svém oboru a součastně jako velmi příjemný člověk, proto se celé sobotní dopoledne neslo v přátelském duchu a účastníci se neostýchaly klást mnoho otázek.

Město Písek, ve kterém setkání probíhalo je díky místostarostovi Josefu Knotovi (TOP 09) zařazeno do programu Smart City. O vysvětlení: Jak udělat město chytřejší se přišli podělit Radovan Polanský - výkonný ředitel Czech Smart City, Jaromír Grégr -ředitel Technologického centra Písek a místostarost Písku Josef  Knot. Po diskuzi na téma Smart City byla pro účastníky připravena i komentovaná prohlídka města Písek.

Večerní sobotní téma probíhalo v duchu Současná ruská propaganda pod vedením Karla Strachoty (Člověk v tísni). Velmi zajímavé vnímání ruské propagace jsou k vidění na kanálech Youtube, kde stojí za povšimnutí angažovanost mladých lidí při propagaci Putina. V případě zájmu si můžete tyto videa sami prohlídnout.

Sobotní den zakončil velmi zajímavý film: Z deníku Ivany A.- Film ilustroval dění z roku 1989 z pohledu mladé dívky Ivany A. Ve filmu se objevily autentické záběry z  převratného období, kdy vznikla demokracie v České republice a velmi doporučuji tento film shlédnout.

Nedělní program probíhal v rámci Workshopu, kde díky Davidu Bradovi, kreativci kampaně TOP 09 si mohli účastníci vyzkoušet, jak vzniká kvalitní kampaň. Během workshopu vznikly velmi zajímavé myšlenky na kampaň na téma: Eurotrain, Roaming, Erasmus plus atd..

Po závěrečném nedělním obědě účastníci opouštěli město Písek s velmi pozitivním zážitkem, kde během víkendu měli možnost diskutovat s europoslancem, místostarosty a místopředsedy, dozvědět se spousty nových informací ohledně EU, Smart City, demokracii a pohledy mladých lidí na současné dění EU, vyzkoušet si vytvořit kampaň a obdivovat historické i součastné památky města Písek.  

Nela Bjalkovová

členka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme