Trambová: Plovárna bude zas o něco komfortnější

11. 5. 2016

Písecká letní plovárna u Sv. Václava má kolaudaci zdárně za sebou. Jedná se o další část oprav v rámci rozsáhlé rekonstrukce areálu. Celkové náklady dosáhnou 2,5 miliónu korun bez DPH.

Návštěvníci plovárny jistě ocení nově vybudované toalety pod schody, kde byl dříve nevyužitý prostor. Místo je dobře přístupné hlavně pro seniory nebo i malé děti, které budou mít k dispozici vlastní „rodinnou“ kabinu s malým klozetem a umývátkem, maminky mohou využívat praktický přebalovací pult. Ve vstupním prostoru najdeme i pítko nebo umyvadlo na přeprání plavek. Zajímavá bude určitě modrobílá barevná kombinace, kterou jsme našli na dobových fotografiích. Budou opraveny i přístupové schody a celý vstupní prostor. Horní terasa byla zbavena staré dlažby a izolace, byla znovu dobetonována a izolována. Na plastové terče se uložila nová betonová dlažba, která bude tak lépe odolávat počasí. Bylo kompletně vyměněno i zábradlí po celé délce horní terasy. Na závěr budou osazeny i nové stojany na kola, další krytý prostor na jejich uložení byl už v loňském roce vytvořen za společnými šatnami.

Samozřejmě probíhá i pravidelná údržba zeleně a dosazení nové, byl také obnoven mobiliář – v areálu přibydou nové mobilní lavičky. Byl také upraven povrch betonů kolem dětského brouzdaliště, takže by už nemělo docházet k uklouznutí.

Vše nasvědčuje tomu, že nic nebrání zdárnému dokončení ani otevření plovárny již tradičně v polovině května. Na podzim by pak měla následovat poslední velká investiční akce, a to oprava dětského bazénu. Měl by být zrekonstruován, rozšířen a doplněn o dětskou dvojskluzavku. Betonové opěrné zdi mají narušenou statiku, takže budou zbourány a nahrazeny přirozenějším dosypáním svahu s trávou a nízkými keři tak, abychom podtrhli přírodní ráz koupaliště. Kompletní dokončení úprav by mělo být hotové v květnu příštího roku.

Petra Trambová (TOP 09)

radní města Písek

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme