Soutěž na revitalizaci centra města Písek

16. 12. 2015

Od 15.12. do konce roku bude ve Sladovně k vidění 8 soutěžních návrhů, které řešily centrum města Písek na témata: kultivace veřejného prostoru, náměstí jako centrum života ve městě, optimalizace parkovacích ploch, variabilita náměstí pro pořádání kulturních a prodejních akcí nebo lepší možnosti pro chodce, cyklisty a MHD. Samozřejmě se soutěž týkala i nového zadláždění, mobiliáře nebo případného umístění kašen, které kdysi na obou náměstí stály.

Vítězný návrh se nejlépe vypořádal se zadáním, jeho autoři z pražského atelieru MCA ponechali parking na Velkém náměstí při jeho jižní linii a severní promenádu, která je osluněná a více frenkventovaná, rozšířili a nabídli k využití obyvatelům města, včetně dvou vodních prvků. Počet parkovacích míst byl snížen zhruba o 1/3, ale řešení náměstí je velmi variabilní. Při konání kulturních akcí nebo trhů by se nemuselo celé náměstí uzavírat pro dopravu. 
Ostatní návrhy nabídly také velmi inspirativní nápady pro řešení centra města. V příštím roce by se mělo o výsledné podobě centra diskutovat, nejen s občany, ale i s odborníky, například v souvislosti s přípravou územní studie na dopravní infrastrukturu celého města. 

 

 

http://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/jak-bude-vypadat-historicke-centrum-pisku-soutezni-navrhy-budou-vystaveny-od-zitrka/

https://www.cka.cz/cs/souteze/vysledky/revitalizace-historickeho-centra-mesta-pisek

Petra Trambová

TOP09 Písek

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme