Souček: Debata o podpoře sportu je jak z Černých baronů

4. 7. 2016

Mladé sportovce je třeba podpořit, o tom není sporu. Jak to ale zařídit, aby do kategorie mládeže mohl spadat i leckterý profesionál? Tak lze zjednodušeně chápat snahu některých nejen koaličních budějovických koaličních zastupitelů.

„Je důležité zdůraznit, že podpora profesionálům, a to dospělým profesionálům, je omezena pravidlem de-minimis, tedy podpora malého rozsahu ještě není veřejnou podporou. Současné aktivity koalice směřují k tomu, jak toto pravidlo obejít. Přesně to následovalo po debatě zastupitelů a hlasování o podpoře tří profesionálních klubů, kdy na různé úřady mířily dotazy, do jakého věku lze sportovce považovat za mládež a jestli hranici posunout na 21, nebo 23 let. Ale je takovýto přístup vůbec morální? V této souvislosti mě napadá pouze staré dobré Haluškovo: ʻa čo si, Kefalín, představujete pod takým slovom absúrdne?ʼ“ pozastavuje se nad chováním některých zastupitelů člen sportovní komise rady města za TOP 09 Oldřich Souček.

V rozpočtu schválených 12 milionů na reklamu pro tři vybrané sportovní kluby se zastupitelstvo rozhodlo nevyplatit. Poslalo je ale třem preferovaným mládežnickým klubům. „Považuji to za nespravedlivé vůči ostatním a celý klub TOP 09 pro toto řešení nehlasoval. A já osobně jsem ani nikdy nehlasovala pro žádnou podporu profesionálů z veřejných peněz. Jsou to pak ještě vůbec profesionálové? Klíčová je podpora dětí a mládeže, ale všech“, je přesvědčená zastupitelka za TOP 09 Petra Šebestíková.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme