Skotnica: Centru Hradce by pomohlo podzemní parkoviště

18. 2. 2016

Stejně jako v řadě jihočeských měst řeší se i v Jindřichově Hradci zklidnění dopravy v historickém centru. Brzy se tak Kostelní ulice stane „obytnou zónou“.

            „Tato ulice je využívána motoristy většinou jen ke zkracování cesty, takže je to příliš nepostihne. Protože ale v místě sídlí řada provozoven, je určitě zavedení obytné zóny lepším kompromisním řešením, než například vytvoření pěší zóny,“ uvedl Vladimír Skotnica, místopředseda regionálního výboru TOP 09 Jindřichův Hradec.

            Další omezování dopravy v centru vnímá ale jako velmi problematické.Je třeba na jedné straně ochránit chodce zklidněním dopravy, ale na straně druhé nevytlačit z centra život.

            „Omezení provozu automobilů v centru Jindřichova Hradce je v jádru jistě skvělou myšlenkou, ale jen kosmetická řešení věci příliš neprospějí. Omezení parkování na náměstí Míru se také příliš nepovedlo, aut ubylo, ale náměstí dnes vypadá pustě. A turisté dnes upřednostňují individuální dopravu čím dál více. Řešením by bylo podzemní parkování v centru, podobně jako je tomu např. v rakouském Salzburku, ale chápu, že to je extrémně drahá záležitost a úkol pro schopné architekty,“ doplnil Sktonica.

Petra Šebestíková

krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme