Ředitelé jsou připraveni na pondělní testování

1. 11. 2021

Celkem 29 tisíc testů zamířilo v uplynulých dnech do škol v prachatickém a českobudějovickém okrese, kde je momentálně jedna z nejhorších epidemiologických situací v republice. V pondělí čeká základní a střední školy první ze dvou vln testování na koronavirus, některé ale zásobování novou várkou testů odmítly. 

„Je to kvůli tomu, že jich mají ještě dostatek od posledního hromadného testování. Dohromady dostaly školy na Českobudějovicku 23 350 testů, zbytek si rozebraly školy na Prachaticku,“ vysvětlil náměstek hejtmana Pavel Klíma s tím, že zásilky rozváželi hasiči do obcí s rozšířenou působností, odkud si je ředitelé podle potřeby rozebrali. Výhodou pro většinu škol v dotčených okresech byly prodloužené prázdniny, které včera dětem skončily. Díky tomu nebude třeba při pozitivním záchytu posílat do karantény celé třídy, ale pouze jednotlivce. 

Ředitelé navíc dostali typy testů, s nimiž už dříve pracovali. „Důležitá je především jejich kvalita. I nadále navíc počítáme s modelem testování před začátkem vyučování, který se všude osvědčil,“ doplnil Klíma. 

Postupně se také zvyšují počty očkovaných žáků, a to zejména na středních školách. Na některých z nich dostala vakcínu už více než polovina z nich. V současnosti se mohou k očkování registrovat dětistarší dvanácti let.

Zdroj: Mladá frotna DNES, 30. 10. 2021

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme