Radnice ruší pořadník na byty

6. 1. 2021

Rozdělování městských bytů v Českých Budějovicích se v novém roce změní. Rozhodlo o tom vedení radnice. „Nově schválená pravidla jsou účinná od 1. ledna 2021 a zásadní změnou je zrušení takzvaných pořadníků. Žádosti o přidělení jednotlivých bytů se budou podávat až po jejich uvolnění,“ informoval o důležité novince náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09). 

Pravidla tak umožňují, aby se byty přidělovaly podle aktuální situace žadatelů. „Těch méně šťastných životních příběhů je hodně a my potřebujeme reagovat rychle. Jsou případy, kdy soužití lidí už není možné, může na ně dopadnout sociální a finanční tíseň, nebo jsou v nebezpečí jejich děti,“ vysvětlil některé důvody jednatel společnosti Správa domů Petr Šindelář. 

Městu patří 1 800 bytů 

Mění se mimo jiné i podmínky pro podání žádosti či typologie bytů. Podrobné informace a popis najdou obyvatelé na webu města České Budějovice. 

Nově také vzniká kontaktní místo pro bydlení KMB, kde občané mohou zdarma řešit bytové problémy. Sídlí v Čéčově ulici v sídle Správy domů. Otevřeno je tam vždy v pondělí od osmi do 12 hodin a ve středu od 12.30 do 15.30 hodin. 

Krajské město nyní vlastní 1 800 bytů, které slouží k nájemnímu bydlení. V současnosti radnice soutěží projekt na výstavbu nového bytového domu v areálu bývalého vojenského cvičiště ve Čtyřech Dvorech. Vzniknout tam má více než 140 bytů pro různé skupiny obyvatel doplněné o menší komerční prostory.

Zdroj: Mladá fronta DNES, 5. 1. 2021

Štítky
Osobnosti: Tomáš Bouzek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme