Pro jižní Čechy půjdou do voleb Starostové, HOPB a TOP 09

2. 3. 2016

Ukončit spojenectví sociálních demokratů a komunistů, více podporovat jihočeské spolky a další občanské aktivity či posílit financování středního školství. Takové jsou hlavní cíle koalice PRO JIŽNÍ ČECHY, kterou dnes uzavřela hnutí Starostové a nezávislí (STAN), Občané pro Budějovice (HOPB) a TOP 09. Lídrem společné kandidátky, která se v podzimních krajských volbách bude ucházet o hlasy Jihočechů, je předseda jihočeské organizace STAN a starosta města Lišov Jiří Švec. Na druhém místě se objeví místostarosta Písku Josef Knot, trojkou kandidátky bude českobudějovický zastupitel Ivo Moravec.

„Základními kameny našich koaličních stran jsou lidé, kteří léta poctivě pracují pro obce a města v Jihočeském kraji. V tomto spojení navíc symbolizují pověstné pruty, které jsou ve vzájemném spojení pevné a nezlomné. A stejně nezlomné je i naše odhodlání pracovat PRO JIŽNÍ ČECHY a všechny jejich obyvatele. Jako starosta menšího města mám zkušenosti s problémy a prací malých i velkých obcí. Vím, že kraj by obcím mohl a měl více pomáhat. Lepší než kritizovat, že tomu tak není, je pokusit se to změnit,“ uvedl při dnešním podpisu memoranda o společném postupu pro krajské volby kandidát na hejtmana Jiří Švec.

Předseda HOPB Ivo Moravec poukázal na fakt, že ve vedení Jihočeského kraje se poprvé od roku 1989 objevili vedle sociálních demokratů také komunisté. „Místo současného ‚kubánského pomeranče‘ chceme lidem nabídnout jihočeské jablko. Máme dlouholeté zkušenosti s řízením krajské metropole. Podařilo se nám prosadit otevřenost a vstřícnost k občanům při správě Českých Budějovic a o totéž budeme usilovat i při spravování krajských záležitostí.“

„Naše koalice je tvořena lidmi, kteří v jižních Čechách žijí, pracují a mají to tu rádi. Nabízejí svůj volný čas, zdraví, znalosti i zkušenosti, aby dostali možnost náš kraj pozvednout, zvelebit, učinit tím nejlepším místem pro život. Přes mnohá zklamání z naší veřejné scény věří, že má smysl se o to stále pokoušet a že tím nejlepším nástrojem je pracovitost a slušnost,“ řekl předseda krajské organizace TOP 09 Tomáš Bouzek.

„V nedávném porovnání kvality života ve všech regionech České republiky se Jihočeský kraj umístil až v závěru první desítky. Na vině jsou podle této analýzy mimo jiné nejvyšší dopravní nehodovost v Česku, podprůměrná míra dostupnosti zdravotní péče nebo téměř nejnižší hrubé měsíční příjmy obyvatel. Chceme jižní Čechy vytáhnout mezi kraje, kde se obyvatelům České republiky žije nejlépe,“ dodal Jiří Švec.

Volební program a celou kandidátku představí koalice PRO JIŽNÍ ČECHY před prázdninami.

Michal Bosák

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme