Nejlépší audit města za čtyři roky

18. 5. 2015

Přezkum hospodaření města České Budějovice za rok 2014 znamená nejméně nápravných opatření za čtyři roky.
Každoročně si nechává město České Budějovice zpracovat přezkum svého hospodaření. „Letošní výsledek je nejlepší za celé čtyři roky, po které se zprávami auditorů pracuji,“ uvedla předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Petra Šebestíková (TOP 09). Ze zprávy totiž vyplývá nejmenší počet nápravných opatření.
„Je vidět, že se vyplácí každoroční důsledná kontrola a hlavně lpění na splnění nápravných opatření,“ vidí jako zásadní důvod dobrého vysvědčení předsedkyně. Kontrolní mechanismy byly nastaveny už za předchozího vedení města a současné na jeho práci navazuje.
Přesto se vyskytly i některé chyby. „V letošním roce byl asi nejzávažnějším pochybením nesprávně vykázaný zůstatek Fondu financování a obnovy vodohospodářského majetku. Místo 4 miliónů korun bylo převedeno ze základního běžného účtu 42,5 miliónu korun. Bohužel touto operací došlo i k nadhodnocení nákladů v roce 2014 o 38 miliónů korun,“ informovala o nejzávažnějším pochybení Petra Šebestíková a dodala: „Nedošlo ale naštěstí k žádným škodám, a to i díky včasnému odhalení.“

Petra Šebestíková
předsedkyně finančního výboru zastupitelstva
 města České Budějovice za TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme