Město má další zájemce o pronájem budov v bývalém statku v Purkraticích

5. 1. 2021

Město Písek pronajme levou část bývalého statku v Purkraticích firmě interiéry – lapka, která v Písku provozuje truhlářskou výrobu. O pronájem budov v tomto objektu mají zájem další dva subjekty. „Rozhodli jsme se pronajmout celou levou část firmě interiéry – lapka, která se zavázala investovat nemalé finanční prostředky do zhodnocení této nemovitosti na vlastní náklady,“ řekla po jednání rady města místostarostka Petra Trambová (TOP 09). Smlouva s firmou bude uzavřena na 20 let s možností opce, roční nájemné bude 120 000 korun. Cena vychází ze znaleckého posudku.

Záměr na pronájem byl zveřejněn na úřední desce města, během této doby byly doručeny dvě nové žádosti o pronájem budov. Jednu podala truhlářská firma, která by sem chtěla přesunout výrobu, a spolek Písecké kočky, jenž měl zájem o umístění útulku. Spolek projevil zájem o celý areál bývalého statku a v nabídce neuvedl nabízenou cenu, proto rada města rozhodla pronajmout část areálu prvnímu zájemci a vypsat na začátku tohoto roku záměry na pronájem další části areálu. „Budeme rádi, pokud bude mít celý statek využití a nezůstane prázdný,“ dodala Petra Trambová.

Budovy v bývalém statku v Purkraticích jsou v původním stavu, jen část z nich je možné využívat, některé jsou kvůli špatnému technickému stavu zabezpečeny tak, aby do nich nebylo možné vstoupit. Objekt využívala do konce září minulého roku Naděje Plzeň jako ubytovnu.

Zdroj: Zpravodaj města Písku, 4. 1. 2021

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme