Koalice ČSSD, ANO a Jihočechů je promarněnou šancí na změnu

18. 10. 2016

V čele Jihočeského kraje se s nejvyšší pravděpodobností udrží Jiří Zimola, jen v koalici s ČSSD vystřídá komunisty ANO a Jihočeši, příp. jiný subjekt. V případě, že takováto koalice bude skutečně hledat podporu v zastupitelstvu Jihočeského kraje, naše hlasy nezíská. A to hned z několika důvodů.

Je zjevné, že dosavadní vedení Jihočeského kraje, které tvořila koalice sociálních demokratů a komunistů, nezískalo důvěru voličů, když obě strany ztratily ve volbách celkem devět křesel. Ani nová koalice, která bude mít ve svém čele opět Jiřího Zimolu, nepřinese zásadní zvrat ve směřování krajské politiky, kterou jsme kritizovali.

Pokračování koalice pod taktovkou hejtmana Jiřího Zimoly tak považujeme za promarněnou šanci na změnu. Voliči svými hlasy přitom dali šanci na vznik středopravé krajské koalice.

Jihočeši si podle našeho názoru zaslouží takovou vládu, která bude rozumně nakládat s veřejnými prostředky, nebude je zneužívat pro osobní zviditelnění a použije je na skutečný rozvoj jižních Čech. A Jihočeši si také zaslouží, aby se o krajské koalici rozhodovalo v jižních Čechách, a nikoli v PRAZE!

Jiří Švec

za zastupitelský klub koalice PRO JIŽNÍ ČECHY

Přílohy
PDF Vyjádření k ustavení koalice v Jižních Čechách.pdf (404.6 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme