Knot: Važme si významných regionálních zaměstnavatelů

29. 4. 2016

Vedení Faurecie se snaží zakomponovat společnost do písecké komunity. I proto si její výrobu přišel prohlédnout také místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Faurecia Components Písek od roku 2007 vyrábí kovové konstrukce autosedadel pro společnosti Škoda Auto, BMW, Porsche, VW Group, PSA, Groupa GM Europe. V závodě se také montují tyto konstrukce na moderních výrobních linkách a lakují ocelové rámy autosedaček. V současné době závod zaměstnává téměř pět set zaměstnanců v oblasti výroby a administrativy.

„Celkově má Faurecia tři divize – interiéry, výfuky a sedačky. V Písku jsou sedačky a výfuky s tím, že každá divize je samostatná. Každá divize je v jiném stavu vyspělosti a každá má jiné problémy. My se zabýváme výrobou sedaček,“ vysvětluje ředitel písecké pobočky Faurecie Vojtěch Janák.

„Faurecia je rozhodně významným zaměstnavatelem v této lokalitě, proto jsem rád, že jsem si mohl tento závod blíže prohlédnout a dozvědět se více o jeho politice, problémech i úspěších. Především mne potěšila ta informace, že se daří snižovat počet agenturních zaměstnanců. Oceňuji také snahu vedení řešit problémy s dopravou,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

„Rádi bychom se v dlouhodobější perspektivě cca do konce letošního roku dostali na poměr 25% agenturních zaměstnanců versus 75% kmenových zaměstnanců. Hlavním cílem je mít stabilní jádro kmenových zaměstnanců, kteří budou nositeli know-how Faurecie a část agenturních zaměstnanců, kteří nám budou pomáhat vykrývat výkyvy výroby, které sebou automobilový průmysl nese,“ vysvětluje Vojtěch Janák

Společnost také spolupracuje s píseckými organizacemi a zapojila se do projektu Chováme se odpovědně. Už nyní se snažíme tipovat si oblasti, ve kterých můžeme být prospěšní. Jedná o aktivity směrem ven, například spolupráce s Dětským domovem, Jeslemi města Písku nebo společností Diacel.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme