Knot: Protipovodňová opatření v Písku budou

23. 1. 2017

Zastupitelé na svém dnešním zasedání schválili realizaci projektu na protipovodňová opatření města Písek. Ta by měla stát na levém břehu řeky Otavy až k ústí potoka Jiher a ochránit tak hustě obydlené sídliště Portyč.

Dle kontrolního rozpočtu projektanta jsou stavební náklady propočteny na částku cca 51,5 milionu Kč bez DPH. Do celkových nákladů se dále započítávají náklady na projekty, výkupy pozemků, výběrové řízení na zhotovitele stavby atd.  Ministerstvo zemědělství ČR stavbu protipovodňových opatření podpoří tato opatření z dotačního programu a to částkou 30 milionů Kč.

Povodí Vltavy bude jako žadatel o dotaci celou stavbu administrovat i realizovat a bude se podílet na nákladech spojenými s inženýrskou činností a realizací stavby v předpokládané výši 1,1 milionů Kč.

„Zbylou část celkových nákladů, v tuto chvíli rozpočtovaný předpoklad 22,2 milionů Kč, bude muset uhradit město Písek. Po konzultacích s Povodím Vltavy lze předpokládat i na základě realizace staveb obdobného charakteru, že soutěží dojde k výraznému snížení ceny na částku pohybující se do 40 milionů Kč bez DPH, což by představovalo náklady ze strany města do maximální výše 10 milionů Kč. Z této částky navíc bude odečten přibližně 1 milion korun, který město Písek zaplatilo za projektovou dokumentaci při přípravě akce a dle dohody bude uhrazen Povodím Vltavy. Nyní Povodí Vltavy připraví výběrové řízení, které proběhne v květnu až červnu a letos v létě začne samotná realizace,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

Petra Šebestíková

Krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme