Knot: Písek se s ŘSD dokáže domluvit

14. 10. 2016

10. října 2016 proběhla za účasti ředitelky ŘSD Jihočeského kraje Vladimíry Hruškové a 1. místostarosty města Písek a radního pro dopravu Josefa Knota (TOP 09) koordinační schůzka, na které se obě strany dohodly na časovém harmonogramu silničních staveb na území města v nadcházejícím období.

„Předmětem jednání byla vzájemná časová koordinace dvou očekávaných dopravních staveb, které se podařilo ve vzájemné spolupráci města a ŘSD připravit k realizaci, a to zřízení odbočovacích pruhů na silnici I/20 na křižovatce u Semic a výstavba okružní křižovatky na silnici I/29 u OC Albert. V současné době je na obě stavby vydáno stavební povolení a dokončuje se výběrové řízení na zhotovitele,“ říká místostarosta Josef Knot.

Protože z důvodu vzájemné kolize objízdných tras není možné provádět obě tyto stavby současně, bylo dohodnuto, že jako první bude ještě v závěru letošního roku realizována úprava křižovatky u Semic. Důvodem je to, že většina stavebních prací při úpravě této křižovatky bude probíhat mimo vozovku, takže i v případě, pokud by bylo nutné stavbu z důvodu nepříznivých klimatických podmínek přerušit, nebude to mít zásadní vliv na omezení provozu na přilehlých komunikacích. Výstavba okružní křižovatky v Obchodní ulici u OC Albert by pak měla následně proběhnout na jaře příštího roku, konkrétní termín výstavby byl předběžně stanoven od 1.4. do 31.5.2017.

„Na tuto stavbu by pak ve II. pololetí 2017 měla navazovat rekonstrukce dvou mostů na čtyřproudém úseku silnice I/20 , a to mostu přes Mehelnický potok u autobusového nádraží a mostu přes Smrkovickou silnici za Šarlákem. Rekonstrukce těchto mostů bude probíhat za plného provozu po polovinách a doprava bude vedena vždy zbývajícími dvěma jízdními pruhy, stejně jako tomu bylo při rekonstrukci Šrámkova mostu přes řeku Otavu u Jitexu,“ dodává Josef Knot.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme