Knot: Jižní část Žižkových kasáren v Písku konečně čeká rozvoj

20. 4. 2016

Obtíže s jižní částí areálu píseckých Žižkových kasáren se táhnou už od roku 2006, kdy rozvoj lokality přislíbil investor, ale záměr nenaplnil. Rozhodnutím krajského soudu se pozemky vrací zpět městu Písek a jeho vedení plánuje další rozvoj.

 Jižní část píseckých Žižkových kasáren se už dávno měla proměnit ve výstavní čtvrť. Místo toho ale tvář města i nadále hyzdí nevzhledný brownfield.

„Město se dříve snažilo se společností mimosoudně vyrovnat. Nároky developerů se ale stupňovaly. Z původních 15 milionů se dostali na 60 milionů. Na takovou výši nepředložili věrohodný doklad. Nabízí se tedy otázka, zda šlo jen o spekulativní investici, nebo se chtěli opravdu zasloužit o rozvoj města,“ komentoval chování společnosti Terabet místostarosta města Písku a dvojka na společné kandidátce koalice PRO JIŽNÍ ČECHY Josef Knot.

Dovolací krajský soud rozhodl ve prospěch města. „Rozhodnutí českobudějovického krajského soudu vítám a doufám, že zanedbaná lokalita se už bude moci rozvíjet,“ je spokojený místostarosta.

Na stole jsou už konkrétní plány, ale i řada úvah. „Ještě letos se chceme pustit do odstranění sutě. Další rozvoj území záleží na rozhodnutí zastupitelů i rozpočtových možnostech města. V budoucnu by tu mohla vyrůst například všesportovní hala, původně byla tato lokalita i jednou z možností pro plánovanou výstavbu plaveckého bazénu,“ vypočítává Josef Knot. Základní záměr odsouhlasí zastupitelstvo už v květnu.

Martin Volný

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme