Klíma: Židličky pomohou táborskému hospici

7. 9. 2015

Galerie U Radnice v Táboře do 26. září hostí výstavu s názvem "Necituj!" malíře a grafika Pavla Klímy, který je též místopředsedou krajského výboru TOP 09. Nejde ale zdaleka jen o obrazy.

„Součástí mé výstavy je i projekt Židlička pro hospic. Připravil jsem ho s kolegy. Zapojilo se do něj 16 výtvarníků různého zaměření. Každý do svého ateliéru dostal židličku ze školky a měl s ní naložit podle svého. Bylo zajímavé sledovat, jak tuto problematiku uchopí sochař, malíř, grafik, fotograf, architekt či konceptuální umělec. Každý má navíc k židličce ze školky svůj vztah, každý na ní kdysi seděl,“ přiblížil s nadsázkou netradiční výstavu Pavel Klíma.

Židličková umělecká díla se následně vydají na okružní jízdu, která skončí za rok v Obrazárně Špejchar v Želči.

„Naším cílem je přitáhnout pozornost k domácí hospicové péči, která je nesmírně potřebná, přesto si ale v české společnosti jen těžko hledá své místo. Přitom umožňuje zůstat těžce nemocným v jejich přirozeném domácím prostředí,“ vysvětlil Pavel Klíma.

Celá sbírka bude po skončení spanilé jízdy vydražena v rámci 3. dobročinné aukce pro Domácí hospic Jordán na podzim 2016.

Petra Šebestíková, krajská manažerka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme