TOP 09: Na silnicích prvních tříd má zůstat nulové mýtné

17. 7. 2019

Bývalý ministr dopravy Daniel Ťok v minulosti přislíbil, že na silnicích prvních tříd nebude zavedeno mýto. Nový ministr dopravy Vladimír Kremlík se nechystá tuto dohodu dodržet a chce zavést mýto na některých silnicích prvních tříd. Politici TOP 09 trvají na dodržení dohody, protože v opačném případě dojde k výraznému nárůstu dopravy na některých nezpoplatněných hlavních tazích a s tím budou spojeny další komplikace.

„Zastupitelstvo Jihočeského kraje nesouhlasí se zpoplatněním silnic I. třídy. Pokud i přes jeho nesouhlas budou silnice v rozsahu navrženém Ministerstvem dopravy ČR zpoplatněny, požaduje zastupitelstvo rovněž zpoplatnit silnice I/22 a I/29. Jihočeské krajské zastupitelstvo zároveň ukládá vedení kraje svolat jednání Ministerstva dopravy ČR se zástupci samospráv dotřených obcí a Jihočeského kraje,“ uvádí první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje a místopředseda jihočeské TOP 09 Josef Knot.

Jako velký problém vnímají situaci komunální politici větších měst. Těm hrozí, že změna intenzity dopravy na příjezdech do města zkomplikuje dopravu i v krajských metropolích, protože hlavní tahy městem nejsou na takovou změnu projektovány. U menších měst pak hrozí neúměrný nárůst tranzitní dopravy, pokud přes ně vede silnice první třídy, která však nemá být zpoplatněna.

Milena Kothbauerová, krajská manažerka JHC

České Budějovice, 17. července 2019

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme