Proti „veterináři“ ze Strakonicka je třeba zakročit, aby se týrání opět neopakovalo

23. 5. 2017

Na europoslance Jiřího Pospíšila, zvoleného za TOP 09, se při příležitosti jeho návštěvy v Táboře obrátila i naše táborská členka, veterinářka Radka VaňouSová s prosbou o pomoc v kauze veterináře ze Minichova u Strakonic, který zneužívá své povolání k černému obchodu se zvířaty.

„Já jako veterinářka se musím stydět, když člověk stejné profese místo toho, aby zvířatům pomáhal, se snaží na obchodování s nimi zbohatnout a dělá to přitom tím nejodpudivějším způsobem. Bohužel případ zubožených štěňat, která převážel do Belgie v kufru auta, není nijak ojedinělý. Tento člověk nakládá se zvířaty snad ještě hůře než s věcmi. Tato štěňata pochází již z nechvalně známých množíren, řada z nich je příliš mladá, ve špatném zdravotním stavu a často na následky vážných infekcí i hyne nebo si odnáší trvalé následky,“ popisuje nedávný případ Radka Vaňousová a dodává: „Bohužel se této činnosti, kterou se nebojím označit za týrání, dopouští opakovaně. Je proto potřeba, aby orgány státu postupovaly důsledněji.

Doufám, že právě v tom mně i dalším veterinářům, kteří svou práci berou vážně, Jiří Pospíšil pomůže. A samozřejmě tak pomůže i samotným zvířatům. Konec konců pan europoslanec je znám svými snahami o ochranu práv zvířat.“ Jiří Pospíšil jí vyjádřil pochopení a zdůraznil, že se o případ aktivně zajímá. „Plně s vámi souhlasím, že není možné, aby člověk, který by měl jako veterinář zvířatům pomáhat, pašoval malá štěňata namačkaná v krabicích bez vody a žrádla X hodin v kufru auta a vydělával tak na utrpení bezbranných živých tvorů. Určitě se proto budu snažit co nejvíce pomoct a doufám, že budou konat příslušné orgány, na které jsem se už obrátil. Jsem totiž přesvědčen, že v tomto případě by nemělo jít jen o přestupek, ale mám za to, že je dáno podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Proto jsem v této věci podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie by podle mě měla takové jednání důkladně prověřit,“ komentoval celou kauzu Jiří Pospíšil.

Pavel Klíma

Předseda regionální organizace TOP 09 Tábor

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme