Lídrem TOP 09 ve volbách do Sněmovny bude v Jihočeském kraji Pavel Klíma

26. 2. 2021

Celostátní Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 se v Jihočeském kraji stal náměstek hejtmana Pavel Klíma. Ve sněmovních volbách bude TOP 09 kandidovat v koalici s ODS a KDU-ČSL pod názvem SPOLU.

„Ideu spolupracující pravice v sobě nosíme v jihočeské TOP 09 už dlouho. Jsem rád, že můžeme v jižních Čechách společně s lídry ODS a KDU-ČSL pomoci České republice k zodpovědné vládě,“ říká lídr za TOP 09.

Pavel Klíma se stal po krajských volbách 2020 náměstkem jihočeského hejtmana pro oblast školství, zájmové činnosti mládeže a sportu a veřejných zakázek. Před tím byl osmnáct let ředitelem školy a školky v Malšicích a od roku 2016 působil jako krajský zastupitel a předseda výboru Pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost. V komunální politice působí už od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, do kterého znovu úspěšně kandidoval i v následujících komunálních volbách v letech 2010, 2014 a 2018.

V případě zvolení by se rád v Poslanecké sněmovně věnoval především oblasti školství. „Jako někdejší dlouholetý ředitel školy vím, na kolik je zásadní a potřebná reforma školství a jak ji schází zákonný rámec. Ten musí vzniknout především na půdě Poslanecké sněmovny. Proto chci svými zkušenostmi přispět ve školském výboru k zákonné definici důležitých vzdělávacích změn,“ dodává lídr Pavel Klíma, který je ve volném čase aktivní výtvarník. 

Jako dvojku kandidátky vybral jihočeský krajský výbor primáře dětského oddělení Nemocnice Strakonice a bývalého poslance Martina Gregoru, který je rovněž zastupitelem města Strakonice. Trojkou kandidátky je náměstek českobudějovického primátora a advokát Tomáš Bouzek. Na čtvrtém místě je místostarostka města Písek a architektka Petra Trambová.

Pořadí kandidátů za TOP 09
1. Pavel Klíma, náměstek hejtmana
2. Martin Gregora, lékař
3. Tomáš Bouzek, advokát, náměstek primátora Českých Budějovic
4. Petra Trambová, místostarostka města Písek

Milena Kothbauerová, krajská manažerka

České Budějovice, 26. února 2021

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme