V opakovaných komunálních volbách ve Strakonicích kandidujeme v koalici

10. 10. 2019

Politiky čeká reparát. Loni se jim podle rozhodnutí soudu nepodařilo vytvořit rovné podmínky kampaně před komunálními volbami, v prosinci tak Strakoničtí vyrazí k urnám znovu.

O čem dříve uvažovali politici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, nyní uskutečnili. Lepšího výsledku se pokusí docílit společnou koalicí, v jejímž čele bude lékař Martin Gregora (TOP 09). „Naše programy se protínaly, logicky jsme neměli problém najít společnou řeč. Město nyní stagnovalo. Nebylo tak možné dále pracovat třeba na zajímavé funkcionalistické budově Fezka, kterou radnice koupila, nyní by pro ni potřebovala najít využití. Palčivou otázkou většiny měst je bydlení,“ zmiňuje Gregora. Jednadvacetičlennou kandidátku dalo dohromady sedm nejúspěšnějších kandidátů z každé partaje podle loňských výsledků.

Hnutí Strakonická Veřejnost, které loni zvítězilo, postaví zcela stejnou kandidátku. Obměnit svého lídra se rozhodli členové hnutí ANO 2011 nebo KSČM. Volby úplně vypustit se rozhodla ČSSD nebo Společně pro Strakonice. Znovu voliči mezi lístky najdou 14. prosince i SPD nebo uskupení Volba pro město. Piráti stejně jako naposledy nekandidují. Zapojí se naopak Trikolóra.

Zdroj: Mladá fronta DNES, 9. 10. 2019

Štítky
Osobnosti: Martin Gregora
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme