2. 10. 2013

11. září 2013 je nejen datum, které si již po dvanácté připomíná jednu z největších tragédií naší novodobé historie, ale pro TOP09 a město Vlachovo Březí je významné i z jiného důvodu.
Již dlouho město Vlachovo Březí čekalo na svou místní organizaci TOP 09, po různých jednáních, překážkách a odkladech se před prázdninami i vlivem odštěpení od vimperské MO TOP 09 podařilo seskupit potřebných 5 zakládajících členů (Petr Varaus, Petr Daniel Varaus, Blanka Hebíková, Anděla Hodová a Jan Záhorka) a 11. září 2013 se tak mohl konečně uskutečnit ustavující sněm, který umožnil vznik MO TOP 09 Vlachovo Březí.
Místní sněm zvolil za svého předsedu pana Petra Varause, který je současně předsedou RV TOP 09 Prachatice, a za místopředsedkyni paní Blanku Hebíkovou. Na programu sněmu nechyběla ani diskuze nad blížícími se komunálními volbami na podzim 2014, která vykazovala velmi pozitivně nabitou atmosféru a zároveň projevila velké nadšení ze strany všech členů pro sestavení kvalitní a silné kandidátky pro překonání dosavadního výsledku strany ve Vlachově Březí.

Bc. Petr Daniel Varaus