V kasárnách budou byty, školka i parkovací domy

25. 1. 2021

Projekt na přestavbu areálu bývalých Žižkových kasáren se řeší přibližně už dva roky. Lokalita o velikosti čtrnácti hektarů se nachází v širším centru města a je atraktivní především z hlediska dalšího rozvoje infrastruktury i bydlení.

V lokalitě by mělo během příštích let vzniknout až 400 bytů. „K tomu je v plánu nějaká občanská vybavenost jako například mateřská školka, plochy pro služby a obchody, vznikne tam i nová sportovní hala včetně venkovních sportovišť,“ upřesňuje využití písecká místostarostka Petra Trambová a dodává, že u přilehlé čtyřproudové silnice by měly stát i parkovací domy. Sloužit by mohly nejen obyvatelům nové čtvrti, ale i veřejnosti nebo návštěvníkům budoucí sportovní haly.

Problematika využití bývalých Žižkových kasáren se znovu dostala i na lednové jednání zastupitelstva. Aby mohla pokračovat rozpracovaná studie, musela projít schvalovacím procesem, vysvětluje Petra Trambová. „Tím, že to zastupitelé posvětili, můžeme ukončit tuto rozpracovanou studii jako představu o využití území a zahájit územní studii, která pak bude sloužit jako podklad pro změnu územního plánu.“

Přestavba areálu bývalých Žižkových kasáren je během na dlouhou trať. Hlavní je především dopravní dostupnost celé lokality. V návrhu se podle Petry Trambové počítá s novým dopravním napojením na silnici I/20. „Tam bychom mohli začít už do dvou let. Jednodušší bude severní část lokality, takže předpokládám, že by se tam nějaký stavební ruch mohl vyskytnout do šesti let,“ uzavírá místostarostka.

Na místě, které bylo původně navrženo pro plavecký bazén, je plánována občanská vybavenost související se sousední sportovní halou. Bazén se pak přesune zpět pod lesnickou školu. Návrh územní studie bude zveřejněn na úřední desce a veřejnost bude moci vznášet k návrhu připomínky.

Zdroj: Písecký deník, 21. 1. 2021

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme