Trambová: Letos se bude v Písku stavět i participovat s občany na rozpočtu

2. 1. 2020

Do nového roku vstupuje vedení města s připravenými plány a jasnými představami.

„Velkým problémem města zůstává parkování. Parkovací dům u pošty s 250 místy je právě v územním řízení, r. 2020 bude už hotový projekt. Nedostatek parkovacích ploch řešíme i na sídlištích. Na Hradišti se bude rozšiřovat parkoviště na sídlišti, nová místa vzniknou v okolí fotbalového hřiště. Na Portyči zvažujeme výstavbu parkovacího domu na místě bývalé „Fezovky“, na Jihu plánujeme rozšíření obytné plochy směrem ke Smrkovicím s významným nárůstem parkovacích míst. Snažíme se také vyhledávat drobné úpravy, např. nová místa u zimního stadionu nebo zlepšování bezpečnosti před školami.
Největším píseckým rozvojovým projektem je v současnosti území bývalých Žižkových kasáren. Tvoříme zde celou novou městskou čtvrť. Výsledek téměř ročního úsilí pracovní skupiny i architektů a projektantů můžete vidět na veřejném představení rozpracované studie 22. ledna v Městské knihovně Písek. 

V roce 2019 se podařilo realizovat cyklostezku od Semic ke Klášterským rybníkům. Chtěli bychom navázat na tuto trasu celkovým propojením se Smrkovicemi. Připravujeme tedy výkupy pozemků.  V plánu je i rekonstrukce domu č. 1 na Velkém náměstí s cennou renesanční fasádou. V přízemí by se nově mělo usídlit Infocentrum a v patrech pak kanceláře městských organizací i komerčně pronajímatelné. Byla také zadána studie konverze bývalé úpravny vody. V létě bude jasné, co by zde mohlo vzniknout. Ve hře je vodácký kemp, případně další sportovně – rekreační využití.

Z takzvaných „měkkých“ aktivit bych ještě vyzdvihla novinku – participativní rozpočet. Výzva bude zahájena v lednu 2020 a občané si mohou připravit a prosadit své vlastní nápady až do výše 1 mil. Kč. Více informací najdete na webu www.paropisek.cz,“ říká místostarostka Písku Petra Trambová.

Irena Malotová

Zdroj: Město Písek, 2. 1. 2020

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme