Řešení problému nedostatku parkovacích míst v blízkosti centra je zas o krok blíž

13. 9. 2013

„Vážený pane místostarosto, s odvoláním na společné jednání zástupců České pošty, s.p. a města Písku předkládám konečné znění návrhu komplexního majetkoprávního řešení v regionu města Písku…,“ píše v dopise adresovaném místostarostovi města Písek Josefu Knotovi ( TOP 09) vrchní ředitel divize správy majetku České pošty Petr Řehák. Pošta v něm navrhuje směnu pozemků.

„Pošta chce směnou získat část pozemku města v průmyslové zóně, který použije pro výstavbu logistického centra, a městský pozemek v ulici Truhlářská, zastavěný budovou České pošty. Město by naopak získalo pozemek na rohu ulic Žižkovy a Komenského. Ten jsme vytipovali jako nejvhodnější lokalitu pro výstavbu parkovacího domu. Přínosem tohoto řešení je větší kapacita parkovacího domu než u jiných zvažovaných variant i zástavba nevzhledné proluky,“ vysvětlil Josef Knot a dodal: „Město Písek za tuto směnu zaplatí 6 330 000 korun, tato částka je rozdílem ceny směnovaných pozemků na základě znaleckých posudků.“

Součástí připravované dohody je i smlouva o výpůjčce parkovací plochy pro 20 vozidel České pošty na dobu určitou deseti let.

Zastupitelstvo města bude o směně hlasovat ve čtvrtek 19.9. „Pokud tuto dohodu posvětí i zastupitelstvo, ministerstvo vnitra jako zřizovatel České pošty a následně ministerstvo financí, návrh tohoto majetkoprávního vypořádání předloží vládě.,“ nastínil další postup Josef Knot, který doufá, že iniciativa, na níž se podílel i písecký zastupitel Tom Zajíček, bude mít dobrý konec. První jednání se totiž vedla již v roce 2006 a skončila pouze příslibem pošty, že v budoucnu pozemek převede.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme