Proč kandidujeme jako koalice PRO PÍSEK?

27. 8. 2018

Krátce poté, co zástupci trojice politických uskupení – politického hnutí Jihočeši 2012, politické strany TOP 09 a politické strany VOLBA PRO MĚSTO (VPM) – svými podpisy stvrdili memorandum o společném postupu pro volby do zastupitelstva města Písek 2018, začali být dotazováni na důvody vzniklé dohody.

Trend, který je nejen na komunální politické scéně pozorovatelný, nahrává rozdrobení sil zastupitelstev ve městech a obcích, čímž dochází k obtížím při schvalování předkládaných návrhů a ke zdržením při realizaci investičních akcí. Vzniká stále více nových hnutí a stran, kterým voliči s nadějí na deklarované pozitivní změny odevzdají své hlasy. Rozložení sil v zastupitelstvu města či obce je posléze tak nepřehledné a složité, že se zvolení zástupci spíše neefektivně dohadují, než konstruktivně pracují pro město a pro občany.

Partneři, kteří vytvořili koalici PRO PÍSEK, spojili před říjnovými volbami své síly, aby deklarovali chuť společně pracovat a vést město k dalšímu rozkvětu a prosperitě. Tři silné politické subjekty – Jihočeši 2012, TOP 09 a VOLBA PRO MĚSTO, za podpory hnutí Starostové a nezávislí – chtějí navázat na uplynulé úspěšné čtyřleté období a pokračovat v započatých projektech.

Máme stejné vize, společné představy, společné plány a shodujeme se v programových bodech. Jdeme do toho společně, protože se nechceme dohadovat, ale efektivně pracovat pro město a pro jeho občany, PRO PÍSEK.

Petr Brůha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme