Prioritou nového vedení Písku je dokončení obnovy Velkého náměstí a výstavba parkovacího domu

26. 10. 2022
Město Písek v následujících letech povede šestnáctičlenná koalice, ve které se spojilo vítězné hnutí ANO s ODS, Piráty a uskupením Pro Písek. To jediné zůstalo z předešlého vedení města.
„Hlavním bodem je pro mě zklidnění situace. To, jak je rozhádané zastupitelstvo, veřejnost, se mi hodně nelíbí. Před všechny investiční akce řadím tohle, aby se k sobě lidé chovali slušně, s úctou, pokorou, aby se do města Písek vrátila základní politická úroveň,“ říká nový starosta Michal Čapek.
Členové koalice se dohodli, že město dokončí obnovu Velkého náměstí, dořeší podobu Žižkových kasáren a vybudování parkovacího domu. Pokračovat bude započatá výstavba seniorského domu, jak potvrdil druhý místostarosta Michal Přibáň z ODS.
Rozpočet by měli zastupitelé schvalovat 1. prosince. Jestli město postaví nový bazén, nebo opraví ten starý, se ale lidé tak brzy nedozví. „Nebyla nikdy zpracována žádná studie, jestli je vůbec rekonstrukce proveditelná. Uděláme pracovní skupinu, kde budou zastoupené jak politické strany, tak zástupci úřadů a odborníci, abychom zhodnotili, která z variant je přijatelnější,“ vysvětluje Michal Čapek.
Jedinou ženou v radě i zastupitelstvu je staronová první místostarostka Petra Trambová z uskupení Pro Písek. „Já se těším na změnu, změnu mám ráda a uvidíme, jak to bude fungovat. Vedení se nám výrazně omladilo a já věřím, že to přinese novou energii,“ komentuje.
Místostarostou se stal i Josef Soumar z Pirátů. Devítičlennou radu doplní Jiří Hořánek a Aleš Chalupa z hnutí ANO, Robin Mikušiak z ODS, Luboš Průša z uskupení Pro Písek a Martin Brož z Pirátů.
Jitka Cibulová Vokatá

Zdroj: Rozhlas.cz

Štítky
Osobnosti: Petra Trambová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme