Písek a Smrkovice spojí nová cyklostezka

24. 9. 2012

Na stavbu je již vydané územní rozhodnutí, vypořádané jsou majetkoprávní vztahy a dokončuje se stavební řízení. Jsou tedy předpoklady pro to, aby vyznavači turistiky, cyklistiky a in-line bruslení mohli již na podzim příštího roku využívat novou cyklostezku spojující Písek a Smrkovice.
„Naším záměrem je postupně vytvořit sportovně turistickou stezku okolo Písku v délce zhruba osmi kilometrů," přiblížil záměr vedení města místostarosta Josef Knot (TOP 09), který materiál připravovaný mimo jiné s Petrem Matouškem z odboru rozvoje, investic a majetku města, předloží na zítřejším jednání zastupitelstva.

Podle odhadu by cyklostezka měla stát 23,5 milionu korun. „Z rozpočtu města by však šlo jen o 3,5 milionu. Na dvacet milionů korun chceme získat dotaci z Regionálního operačního programu. Žádost o dotaci musí být doložena usnesením zastupitelstva," vysvětlil místostarosta Knot.

Sportovně turistický ovál bude začínat na parkovišti centra Družba, povede do Smrkovic, odtud do Semic, kde bude podcházet pod přeložkou komunikace I/20, ze Semic podél staré budějovické cesty k Zemskému hřebčinci a odtud podél trati zpět na parkoviště Družba.

Autor: Libuše Kolářová, Písecký deník

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme