Nový bazén v Písku se snad začne stavět už letos

10. 1. 2018

Ankety, referendum, architektonická soutěž, řada jednání městské rady a zastupitelstva a z nich plynoucích usnesení, to vše během posledních deseti let předcházelo snad již definitivnímu rozhodnutí o výstavbě zcela nového plaveckého bazénu v Písku. Zastupitelé většinou hlasů podpořili budoucí nákladnou investici, díky níž vyroste v lokalitě pod lesnickou školou moderní krytý bazén s wellness částí a venkovním areálem. Limitní realizační cenou pro výběrové řízení je 283 673 428 Kč bez DPH.

"Projektovou dokumentaci zpracoval ateliér PROJEKTIL ARCHITEKTI s. r. o.,“ informuje architektka a radní města Petra Trambová (TOP 09).

"Předmětem veřejné zakázky je třípodlažní objekt se dvěma nadzemními podlažími s kapacitou vnitřních prostor pro 280 osob a až pro 460 osob v přilehlém venkovním areálu. Vodní plocha krytých bazénů činí 690 m2. Vedle pětadvacetimetrového plaveckého bazénu s osmi drahami zde bude dětský výukový bazén se skluzavkou, relaxační bazén s teplou slanou vodou a masážními tryskami, vířivka, Kneippův chodník a tobogán dlouhý 112 m s vlastním dojezdovým bazénkem. Ve wellness části je naplánován saunový svět se čtyřmi různými druhy saun a ochlazovacím bazénkem venku na střeše." říká Josef Knot, místostarosta Písku.

Venkovní areál bude vybaven dvěma bazény s celkovou vodní plochou 298 m2. Spolu se zábavním bazénem se skluzavkou a lezeckou stěnou tu bude také hluboký bazén se skokanským prknem a dětské brouzdaliště.  Návštěvníkům, kteří přijedou vozem, bude k dispozici nově vybudované parkoviště se 140 místy. V ceně zakázky jsou rovněž sadové úpravy a nové napojení na Burketovu ulici.

„Pro bazény bude až z 90 procent využívána upravená surová voda z řeky, tudíž se nebude zbytečně odčerpávat pitná voda z vodovodního řadu. Díky zpětnému získávání tepla jak z bazénové vody, tak i rekuperací vzduchu, půjde o stavbu v energetické třídě A, což v konečném důsledku znamená úsporu provozních nákladů,“ vysvětluje radní Petra Trambová.

Původní plavecký bazén postavený v první polovině osmdesátých let pod městskými hradbami poslouží svému účelu až do otevření nového objektu. „O prázdninách zde byly provedeny nezbytné opravy za několik milionů tak, aby staré zařízení, které už dosluhuje, bylo ještě provozuschopné,“ dodává Josef Knot. „Nicméně si Písečtí už opravdu zaslouží co nejdříve důstojný a kvalitní bazén odpovídající velikosti a atraktivitě našeho města.“

Petra Šebestíková

Krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme