Knot: Podporovat podnikání se Písečákům vyplácí

3. 4. 2018

Městem pro byznys je Písek, uspěl v konkurenci dalších 17 jihočeských měst. Navazuje tak na vítězství z let 2013 a 2014, v dalších dvou ročnících skončil jen těsně pod zlatým stupínkem, když se před něj dostal pouze Jindřichův Hradec.

A jaký mají v Písku recept? To nám prozradí náš místostarosta Josef Knot (TOP 09): „Ukazuje se, že vytvářet vhodné podmínky pro podnikání není dobré jen pro samotné podnikatele, ale těží z toho naši občané i město. Máme díky tomu jednu z nejnižších nezaměstnaností a daňové příjmy z podnikání můžeme zpět investovat do služeb pro naše občany i do rozvoje města.“

A čím Písek přesvědčil analytiky? Na třicetitisícové město připadá velký podíl firem, a to nejen těch nejen těch velkých nadnárodních, ale i malých a středních podniků. Díky tomu vykazuje Písek dlouhodobě velmi nízkou nezaměstnanost. Vedle dobrých podmínek pro podnikání Písek vykazuje i dobré podmínky pro život. Počet obyvatel vzrostl z 29 169 v roce 2016 na 30 461 k 31. 12. 2017. Město je zajímavé především pro lidi v produktivním věku, index stáří se drží na velmi nízké úrovni. Zároveň se také daří zachovat vysoký počet žáků v odborném vzdělání.

Dobré známky si odnáší i vedení města za jeho správu. „Můžeme se pyšnit nejvyšší likviditou v kraji a vysokými kapitálovými výdaji. Uspěli jsme i v testu elektronické komunikace úřadu s podnikateli i občany města,“ dodal Josef Knot.

Martin Volný

kancelář TOP 09 Jihočeský kraj

Písek v roce 2017 Městem pro byznys Jihočeského kraje

Rozhlas

Parlamentní listy

Štítky
Osobnosti: Josef Knot
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme