Knot: 40 nových parkovacích míst a 112 opravených u pošty v Písku

4. 9. 2018

Celkem 152 vyznačených parkovacích míst najdou řidiči již koncem září v upraveném vnitrobloku u pošty. Povrchy zde upraví firma Polanský Group, a. s. za 5,3 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být v polovině září.

„Město ustoupilo od svého původního záměru opravit povrchy v tomto místě pouze na určitých plochách a rozhodlo se o komplexní opravu povrchu celého vnitrobloku. Důvodem je dát určitý řád současnému živelnému parkování, a to by bez konkrétního vymezení parkovacích míst nebylo možné,“ vysvětluje místostarosta Písku Josef Knot.

Prostor předního i zadního dvora bude proto vyasfaltován a následně vyznačena jednotlivá parkovací stání. K realizaci dochází po odstranění objektu bývalého depa pošty a plechové autodílny.

„Celkově tak přibude kousek od centra města zhruba 40 nových parkovacích míst,“ říká Josef Knot. „Parkoviště bude zahrnuto do systému chytrého parkování a opatřeno senzory zaznamenávajícími vjezd a výjezd vozidel. Volná kapacita se díky tomu bude zobrazovat na světelných tabulích umístěných u komunikací na příjezdu do města.“

Nově upravené parkoviště bude sloužit do doby, než se městu podaří postavit zde plánovaný parkovací dům pro zhruba 250 vozů.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme