Za Krumlováky přijel Jiří Pospíšil i Markéta Adamová

9. 9. 2018

S předsedou TOP 09 a europoslancem Jiřím Pospíšilem a první místopředsedkyní TOP 09 a poslankyní Markétou Pekarovou Adamovou jste se mohli na pivu, respektive na kávě potkat v Českém Krumlově, kde se krátce po sobě setkali nejen s kandidáty pro komunální volby ze Společně pro Krumlov – Nezávislí a TOP 09, ale i občany.

S Jiřím Pospíšilem jsme zašli za místními podnikateli, kteří mají v centru Krumlova dlouhá léta své živnosti a jsou i na naší kandidátce. Shodli jsme se, že stát neustále podráží podnikatelům nohy a je nejvyšší čas zastavit byrokratickou mašinérii, kterou stát občany a zejména podnikatele omezuje. Pak už byl čas na neformální posezení s občany a celou řadou kandidátů. Jedna z otázek se týkala i další budoucnosti TOP 09. Jiří Pospíšil je přesvědčen, že pro topku je důležitý výsledek nadcházejících voleb v Praze. Pokud uspějeme, můžeme se nadechnout a směle vykročit k dalším volbám, tentokráte do Evropského parlamentu. Sám je optimista. Očekává v Praze výsledek mezi 10 - 15%. Právě eurovolby jsou podle Jiřího Pospíšila pro budoucnost strany klíčové. Ukáží, jak na tom strana je a zda se dá počítat s návratem do starých dobrých časů dvouciferných volebních výsledků. Jednou z cest, jak tento opětovný úspěch zajistit, je i obnova spolupráce s tradičním partnerem topky, hnutím STAN. Z potenciálu této spolupráce by mohla strana naplno těžit už právě v eurovolbách, které nás čekají už v příštím roce. Zatím se podařilo alespoň postavit několik společných kandidátek pro komunální volby.

Diskutovalo se i o personálních otázkách. Jiří Pospíšil zdůraznil, že je potřeba hledat nové osobnosti, které mohou straně přinést nový elán. Pomoci v tom mohou právě nadcházející komunální volby.

Koho zajímá otázka sociální politiky, práce a rodiny, mohl si přijít vypít kávu s Markétou Pekarovou Adamovou. Diskuzi dominovalo ale jednoznačně téma školství, nejspíše vzhledem k začátku školního roku. TOP 09 bude dle jejích slov usilovně pracovat na reformě školství, a abychom připravili opravdu kompetentní a systémová řešení, která naše školství potřebuje, spolupracujeme s celou řadou expertů. 

Návštěva dvou nejvyšších představitelů TOP 09 v Krumlově ale nebyla zdaleka poslední. Pozvání na debatu s Krumlováky přijali i náš europoslanec Jaromír Štětina, který k nám zavítá 27. září. Informovat vás budeme na našem webu i facebooku.

Jiří Kuchař

člen TOP 09 Český Krumlov

                                                                                                                                        místopředseda TOPtýmu Jihočeský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme