Občerstvení v parku 4 Dvory je k pronájmu

24. 5. 2022

Součástí architekty oceňovaného českobudějovického parku 4 Dvory mezi sídlišti Máj a Vltava je také kavárna s veřejnými toaletami. A právě pro tyto prostory hledají nyní zástupci radnice nového provozovatele. Ten současný končí k 20. červnu.

„Nová smlouva by měla být na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou,“ doplnil náměstekprimátora Tomáš Bouzek. Přihlásit se samozřejmě znovu může i aktuální nájemce.

Řadu obyvatel pak také zajímá, kdy se otevře občerstvení u vyhledávaného Malého jezu poblíž řeky Malše. Podle informací z radnice to má být od 1. června. „I zde ovšem chystáme určité změny. Současný provozovatel tam bude pouze do konce letošní sezony a pak rovněž vypíšeme nové výběrové řízení,“ uvedl dále Bouzek. Radnice navíc nechá stávající kiosek zbourat a příští rok ho nahradí nová kontejnerová stavba. Podobná je třeba v parku Stromovka. Součástí budou také veřejné toalety. Zároveň bude mobilní, což je v tomto místě ohroženém povodněmi výhodné.

A kontejnerové občerstvení má být od příštího roku také na Sokolském ostrově. Vedení města ho tam chtělo mít už letos, ale nakonec nestihlo vše připravit, a tak na místě zůstalo oblíbené „autíčko“ u dřevěného mostu.

Nové zázemí se přesune a bude na místě tenisového kurtu. I tady bude radnice vypisovat soutěž na provozovatele a přihlásit se mohou i ti současní. Samostatný kiosek by pak měl za rok přibýt i přímo u dětského hřiště na Sokolském ostrově.

Zdroj: Mladá fronta DNES, 20. 5. 2022

Štítky
Osobnosti: Tomáš Bouzek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme