Šebestíková: Do školy či zaměstnání dojedeme díky cyklolávce přes Vltavu bezpečněji

23. 4. 2018

Jak se bezpečně dostat na kole z cyklostezky v Rožnově až do Plané, Homolí či Boršova? Ještě donedávna vám nezbývalo než z bezpečí cyklostezky sjet přímo na rušnou komunikaci na Včelnou. Už v květnu se ale cyklisté dočkají nové cyklolávky u TJ Meteor, která přemostí Vltavu. Už od počátku projektu u toho byla naše zastupitelka Petra Šebestíková.

„Situace, kdy i rodiny s dětmi musí používat přetíženou hlavní silnici mezi Rožnovem a Včelnou, byla neúnosná. Proto jsem už v roce 2015, tehdy ještě jako předsedkyně finančního výboru, přišla s iniciativou překlenout Vltavu u TJ Meteor a propojit stávající pravobřežní cyklostezku s tou plánovanou, která povede přes Planou do Homolí či Boršova. Nápad získal podporu, a tak jsme se mohli pustit do projektové dokumentace a zahájit dlouhý proces stavebního řízení,“ vzpomíná Petra Šebestíková.

39 metrová lávka za 20 miliónů korun má zásadní význam. „Cyklolávka má velkou ambici odlehčit turisticky přetížené cyklostezce na Hlubokou, zároveň ale bude sloužit obyvatelům sousedních obcí k dopravě do zaměstnání i do škol. A protože cesta bude kratší i bezpečnější, třeba je to přiměje nechat doma své auto a využít bezemisní dopravy na kole a udělat tak něco pro přírodu i pro své zdraví,“ doplnila Petra Šebestíková.

Martin Volný

kancelář TOP 09 Jihočeský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme