Hlubocká TOP 09 představuje 9 programových témat

23. 9. 2010

01 Hluboká nad Vltavou hospodárná a transparentní
Šetrné a transparentní nakládání s veřejnými financemi a zodpovědná správa městského majetku je naprostým základem komunální politiky TOP 09.

02 Hluboká nad Vltavou  bezpečná

Bezpečnost občanů v Hluboké nad Vltavou a obcích patří mezi hlavní cíle TOP 09. Vycházíme z účinné spolupráce mezi Městskou policií a Policií ČR a z funkčního systému krizového řízení města.

03  Hlubočtí v pohybu
Kvalitní a promyšlený dopravní systém a dopravní veřejná dostupnost určuje život města a předurčuje jeho budoucnost. Hlubocká doprava potřebuje co nejkvalitnější rekonstrukce všech silnic v obcích . Hledat řešení dostupnosti veřejné hromadné dopravy v časech mimo přepravní špičku.

04 Hluboká nad Vltavou ekologická
Ve městě prožijeme většinu svého života. Nesmí nám být lhostejné, co dýcháme, jakému hluku jsme vystaveni a kolik zeleně nás obklopuje. Zajistit ochranu prostředí, kde žijeme před neuváženou výstavbou.

05 Hluboká nad Vltavou sociální
TOP 09 vnese řád a hospodárnost do sociální politiky. Odstraníme zbytečnou byrokracii a neprůhlednost grantového financování. Peníze se musí dostat ke skutečně potřebným. Cílem TOP 09 je motivovat k práci, nikoliv k závislosti na sociálních dávkách.

06 Hluboká nad Vltavou pro podnikatele
Kultivace podnikatelského prostředí a snížení byrokratické zátěže jsou základy dalšího ekonomického rozvoje regionu Hluboké nad Vltavou.

07 Hluboká nad Vltavou moderní a historická
TOP 09 rázně zamezí nekoncepčnímu a někdy chaotickému stavění  našeho  města. Územní plánování v Hluboké nad Vltavou musíme odpolitizovat a zbavit lobingu. Budeme koordinovat územní plánování se spádovými obcemi, které svojí suburbanizací významně ovlivňují život v regionu.

08 Hluboká nad Vlavou kulturní
Podpořit příjmy z grantového zdroje od subjektů kraje sráru i EU ve prospěch občanské veřejnosti, spolků a zájmových sdružení pro jejich rozvoj a kvalitní vyžití. Úzká spolupráce s institucemi kultury a státní památkové péče na ajištění vkusné a živé kultury,  zamezit  nevkusnou  komerci.

09 Hluboká nad Vltavou vzdělaná a sportovní
TOP 09 považuje za důležité systematicky podporovat celoživotní vzdělávání. Cílem je všestranně rozvinutá osobnost člověka, který svým rozhledem a přehledem  zaujme trvalé hodnoty v mezilidských vztazích a odpovědnosti ke svému okolí a sousedům.
Všestranně podpoříme sportovní aktivity pro občany Hluboké nad Vltavou a obcí se zaměřením na podporu dětského a mládežnického sportu, jako základní prevence sociálně patologických jevů ve společnosti. Zastřešíme zimní kluziště a přebudujeme jej na stadion veřejného bruslení a hokeje.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme