Základní škola J. K. Tyla v Písku se stala fakultní školou Jihočeské univerzity

8. 2. 2024
Známá písecká "Tylovka" je od včerejška jedinou základní školou v okrese se statusem fakultní školy. Děkanka fakulty JU Helena Koldová a ředitel ZŠ Pavel Koc za přítomnosti zástupců vedení města svými podpisy stvrdili smlouvu o udělení tohoto statusu a následné spolupráci.
„S pedagogickou fakultou spolupracujeme už dlouho. Nyní ale začíná nová etapa intenzivní a systematické spolupráce. Museli jsme splnit řadu požadavků, abychom se fakultní školou mohli stát. Jsem velmi rád, že se to nakonec povedlo," uvedl ředitel školy pro JcTED.cz. 
Partnerství s fakultou zajišťuje vítanou možnost nadstandardního přístupu k informacím, ke vzdělávacím programům a projektům či k doplňkovým službám. „Naši učitelé se stávají partnery kateder fakulty a výzkumných týmů, které se podílejí na přípravě budoucích kantorů, nebo realizují výzkum v jednotlivých oblastech a oborech vzdělávání, které souvisejí se studijními programy fakulty. Máme co nabídnout. My jako vedení školy i jednotliví pedagogové budeme také spolupracovat s pracovišti fakulty na přípravě a realizaci přednášek, seminářů pro studenty učitelství, budeme se podílet také na poskytování konzultací či na tvorbě výukových materiálů," doplňuje Pavel Koc.

„Fakulta má studenty vybavit vědomostmi, praxe zase dovednostmi. Písecká základní škola se stala dalším nositelem označení „fakultní škola“. Bude tak spolupracovat s Pedagogickou fakultou v Českých Budějovicích na vzdělávání našich studentů učitelských oborů. Mnoho z nich bude moct „přičichnout“ k učitelské profesi, kterou si vybrali studovat, u budoucích kolegů z Písku. Písecká Tylovka je jedinou fakultní školou v okrese. O zájemce nebude nouze. Přejme, ať se dílo daří a spolupráce přinese ovoce. Moc děkuji panu řediteli Pavel Koc a děkance Heleně Koldové," dodává Pavel Klíma (TOP 09). 

Tato radostná zpráva dokazuje, že školství v našem kraji rozhodně nestagnuje.

Eva Marečková 

Štítky
Osobnosti: Pavel Klíma
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme