× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 nabízí 327 osobností v podzimních komunálních volbách

7. 8. 2018

Třiadvacet kandidátních listin a 327 osobností nabízí TOP 09 voličům pro podzimní volby do zastupitelstev měst a obcí v Jihočeském kraji. Strana kandiduje v regionu sama, v koalicích, a také s podporou místních sdružení nebo nezávislých kandidátů.

„Jsem rád, že voličům můžeme na všech těchto kandidátkách nabídnout 327 osobností, které mají pevné názory, čitelnou minulost a lidé je v jejich obcích a městech znají. Velmi si vážím všech, kterým není jedno, jak se v jejich městech a obcích žije, jak jsou spravovány a jsou odhodláni pro to něco udělat,“ říká předseda TOP 09 Jihočeského kraje Tomáš Bouzek.

TOP 09 letos spojuje síly ve volbách s dalšími demokratickými stranami. V Českých Budějovicích na kandidátce s TOP 09 kandidují zástupci KDU- ČSL, spolků Domovina a Společně udržme demokracii i další nezávislé osobnosti. „Skutečnost, že se své jméno rozhodlo s námi spojit tolik zajímavých osobností značí, že v nás vidí jednak sílu, jež konečně může posunout Budějovice mezi moderní evropská města a jednak že značka TOP09 stále nese poctivé hodnoty ," říká předseda TOP 09 v Českých Budějovicích Tomáš Trantina.

Tématy, na které se bude TOP 09 v Českých Budějovicích soustředit, jsou: moderní a chytré město, dostupné bydlení nejen pro mladé rodiny a seniory, rodinné pasy a kultura. Prioritami napříč obcemi v kraji jsou pak jednoduchá a srozumitelná veřejná správa, hospodárné město, kvalitní dopravní infrastruktura, důstojný život v obci, kvalitní vzdělání a podpora kulturního života v obcích.

V Písku postavila TOP 09 koaliční kandidátku společně s JIHOČECHY 2012 a Volbou pro město. Jedničkou za TOP 09 je současný místostarosta Písku a vicehejtman Jihočeského kraje Josef Knot (TOP 09). V Táboře kandiduje TOP 09 samostatně a lídrem je manažer Kryštof Kothbauer. Ke své kandidatuře říká: „TOP 09 v Táboře představuje voličům kompetentní tým, který chce městu přinést novou energii a profesionální správu. Je mi ctí, že mohu kandidátku TOP 09 do voleb vést a nabídnout občanům města kvalitní alternativu jasně ideově ukotvené politické strany s týmem kompetentních osobností.“

Kompletní seznam všech kandidátek a kandidátů si pak můžete prohlédnout zde.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09