Politici TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, Miloš Nový, Matěj Ondřej Havel s Pavlem Klímou na setkání s občany Jihočeského kraje

5. 10. 2023

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se společně s poslanci Milošem Novým, Matějem Ondřejem Havlem a Pavlem Klímou v pátek 6.  října chystá do Jihočeského kraje. Cílem jejich cesty je představit program 4E, jehož vizí je Česká republika jako stát, který je pevnou a sebevědomou součástí evropských struktur. Diskutovat s občany budou o klíčových otázkách formujících budoucnost České republiky. Jsou to 4E – Ekonomika, Evropa, Euro a Ekologie. Tento program TOP 09 klade důraz na životní prostředí, ekonomickou prosperitu a svobodu jednotlivce.

V dopoledních hodinách se v Českých Budějovicích předsedkyně setká se studenty Gymnázia Jírovcova a představí jim práci poslance. V Jindřichově Hradci bude Matěj Ondřej Havel diskutovat na totéž téma se studenty tamějšího gymnázia. Poslanec Miloš Nový v témže čase přiblíží studentům Obchodní akademie Písek aktuální téma přijetí eura.

Jihočeský kraj má mnoho inspirativních žen podnikajících v nejrůznějších odvětví. S některými z nich se Markéta Pekarová Adamová setká po dopoledním programu na společném obědě. Pro předsedkyni je důležité získat poznatky o tom, jak se ženám podniká v našem regionu a jaké případné změny v legislativě by zdejší podnikatelky přivítaly. Poté se přesune do dalšího města. V Písku navštíví firmy NanoSPACE s.r.o. a Little Shoes. V první se setká s provozní ředitelkou Lucií Konečnou a v druhé s majitelkou Klárou Borlovou. Obě firmy jsou pro Jihočeský kraj přínosem. NanoSpace získala v roce 2022 Národní cenu kvality a Little Shoes byly oceněny titulem Firma roku 2022. 

Program Markéty Pekarové Adamové a poslanců bude zakončen opět v Českých Budějovicích, kde od 18.00 proběhne v restauraci Hoch Špalíček debata s občany. Zde bude příležitost diskutovat se samotnou předsedkyní a jejími spolustraníky a vyjádřit své názory na aktuální dění nejen v této politické straně. Výjezd umožní neformální dialog mezi politiky a veřejností a podpoří zájmy Jihočeského kraje v širším kontextu. 

Eva Marečková 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme