Pavel Klíma opět zvolen předsedou jihočeské TOP 09

18. 7. 2023

Jihočeská TOP 09 si na svém včerejším sněmu zvolila nové vedení, které povede stranu do krajských voleb. Na krajském volebním sněmu byl do čela opět zvolen Pavel Klíma.

Pavel Klíma, který zastával funkci již v předchozím období, se zavázal soustředit se i nadále na krajská témata a aktivně pracovat na zlepšení situace v Jihočeském kraji. Jedním z jeho hlavních cílů je dosáhnout výrazného výsledku v nadcházejících krajských volbách a kontinuálně pokračovat v práci, kterou již TOP 09 v kraji vykonává od roku 2020.

V reakci na své zvolení Pavel Klíma prohlásil: „Za dva a půl roku v aktivní politice čím dál víc vidím, jak důležité je pro politickou stranu zastoupení v regionech. Tady jsme lidem blízko, naše celostátní témata tak mají oporu v praktických řešeních. TOP 09 je připravena přicházet s pozitivními změnami v řešení problémů našeho kraje. Já osobně budu pokračovat ve svých tradičních tématech, jakými jsou školství a sport. A současně umožňovat i zapojení nezávislých odborníků při tvorbě našeho programu, a dát jim příležitost kandidovat za TOP 09. I nadále chci umožňovat kandidaturu mladých lidí za naši stranu. Rovněž budeme pokračovat v rozšiřování jihočeské členské základny. V posledních dvou letech byly založeny tři nové místní organizace TOP 09, konkrétně v Soběslavi, Vodňanech a Čkyni.“

Pavel Klíma je dlouholetý člen TOP 09 a má bohaté politické zkušenosti. Jeho znovuzvolení představuje pro krajskou organizaci TOP 09 stabilitu s výrazným přesahem do celostátního vedení.

Do předsednictva krajské organizace byli dále zvoleni Tomáš Bouzek, Petra Trambová, Sebastian Kraml, Martin Lobík, Miroslav Nosek a Vladimír Skotnica. Za členy krajského výboru byli zvoleni Janka Monhart, Martin Procházka, Martin Boška, Ondřej Lee Stolička, Libor Zdařil, Petr Hanzlík, Lenka Horejsková, Kryštof Kothebauer, Aleš Mik a Zbyněk Šrom. 

TOP 09 je přesvědčena, že v tomto novém složení s novou energií a pevným odhodláním uspěje v krajských volbách v říjnu 2024 a bude tak silnou a atraktivní stranou pro všechny stávající členy a budoucí voliče i podporovatele.

 

Eva Marečková 

krajská manažerka TOP 09 JHC

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme